טנא עומרים הינו ישוב קהילתי בחבל
יתיר שבנגב , אשר בו גרים בהרמוניה חילונים, דתיים ושומרי מסורת, זוגות צעירים לצד
משפחות וותיקות.
היישוב
מונה כ- 200 משפחות וחבריו הינם חלק מקהילה גדולה ואכפתית השואפת כל הזמן לשפר את
איכות חייה האישים החברתיים והכלליים.
הפסיפס
האנושי ביישוב והרקע של כל משפחה ומשפחה תורמים ליצירת יישוב רב גוני בעל אופי
מיוחד, אשר נותן מקום לכולם אם בחיי התרבות ואם בחינוך הדור הצעיר.
הישוב טנא עומרים הוקם ב - כ"ז באייר תשמ"ד (29.5.84) עם התארגנות גרעין מהעיר באר שבע.
ביום ל' בשבט תשמ"ג (13.2.1983) הוחלט ע"י ממשלת ישראל על הקמת ביישוב עומרים. בהתאם להחלטת הממשלה, עלתה על הקרקע בי"ז בשבט תשמ"ג (31.1.1983), היאחזות הנח"ל עומרים. למקום עלו שני גרעיני עולים של תנועת השומר הצעיר שיעדם היה קיבוץ ניר עוז. בהמשך עלה גרעין של עובדי קמ"ג ותושבים מבאר שבע.
שמה של ההיאחזות שהוקמה הוסב לנח"ל טנא, לאחר שהתברר שהשם "עומרים" נתון לאגודה שיתופית ביישוב עומר. שמו של היישוב, טנא, נקבע על ידי ועדת השמות, לזכרו של דוד טנה (כך, עם סיומת ה"א, כתב דוד טנה את שמו) שהיה ממקימי משרד השיכון ומנכ"לו הראשון של המשרד. אף על פי כן ממשיך היישוב להיקרא בפי תושביו בשם "טנא עומרים".
בישוב חיי קהילה תוססים ומגוונים, אירועי תרבות במעגל השנה למגוון הגילאים וקהלי היעד. בישוב פועלות למעלה מ10 וועדות מתנדבים בתחומים שונים החל מתרבות, חינוך ועד ביטחון ונראות. בישוב שתי תנועות נוער פעילות – הנוער הלאומי ובני עקיבא. ספריה מושקעת וג'ימבורי, חוגים שונים לילדים ולמבוגרים ובריכה מדוגמת לעונת הרחצה בקיץ.
בישוב פועל מעון יום של משרד הרווחה במבנה חדש ויפה עם צוות מטפלות מנוסות ומגובשות. האוכל מבושל במקום על ידי שפית מסעדות. התוכנית החינוכית מועשרת בחוגי אומנות וריתמיקה וכן יש ליווי צמוד של מרפאה בעיסוק לפעוטות.
בישוב 4 גני ילדים פעילים של משרד החינוך לגילאי 3-6. שלושה גנים ממ"ד ועוד גן אחד ממלכתי.
הילדים נוסעים למגוון בתי ספר באזור: "דביר" בעתניאל, "חמדת", "עמית", "פסגות" ו"מיתרים", "תמרים" בסנסנה, ביה"ס האזורי בסוסיא וחב"ד בערד.
מרחק מבאר שבע: 25 ק"מ
גובה: 560 מטר מעל פני הים
תעסוקה במקום:
מחסן מזון סיטונאי, קייטרינג, נגריה, חנות חומרי בניין, הכפריה
קרדיט: עמית זימרמן